trešdiena, 2010. gada 4. augusts

Tiešām ātrs internets?!



Līdz šim esmu slēdzis līgumus / izmantojis pakalpojumus kopā jau 6 interneta provaideriem. Iemesli, kāpēc no viena vai cita esmu atteicies ir bijuši dažādi, tomēr mūžsens paliek jautājums, kuru tad īsti izvēlēties. Tā nu pirms kādas nedēļas kārtējo reizi nomainīju savu interneta piegādātāju no ***** (nosaukumu šim kantorim neminēšu, jo pat negatīva reklāma ir reklāma) uz Lattelekom optisko internetu ar 100Mbit ātruma ierobežojumu. Godīgi sakot, neticēju tam, ar ko tagad saskaros dien dienā - interneta ātrums ir fantastiski ātrs - Latvijas internetam tas atbilst augstāk redzamajam attēlam, tomēr ne sliktāks tas ir arī savienojumiem ar ārzemēm (daži testu piemēri redzami zemāk). Domāju, ka te vairs nav ko piebilst - kaut ko tādu kā pašreizējo Lattelekom optisko internetu Latvijā vēl nav bijis iespējams piedzīvot, tā ka, ja vien ir iespējams, iesaku arī citiem atteikties no mazajiem kantoriem un pāriet uz Lattelekom interneta izmantošanu.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Kādam mērķim normālam mājas kompim vajadzētu 100M internetu?!
Latvijā pat interneta TV nav.

Anonīms teica...

A tu pieslēdz un paskaties, ko dod 100Mbit/s mājas datorā :) Nav vismaz jāgaida, lai apollo vai tvnets salādē bildes - viss vienkārši notiek. Saņemamais un pārsūtāmais informācijas daudzums ir audzis salīdzinot ar 5us gadus senu pagātni. Torrentiņi ar vairs nav jāgaida 2 dienas :)

BlogAdmin teica...

Ar Latvijas lapu ielādi vēl līdz šim biju apmierināts, tomēr ārzemes reizēm gribējās ātrākas. Problēmas sagādāja arī, piemēram, F1 skatīšanās tiešraidē pa interneta TV.
Vai ir vajadzīgi 100Mbit? Nē nav. Vai ir reāli jūtama atšķirība lietojot šādu internetu - jā ir!